Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka wkładamy do zimnej wody, aby nie popękały. Wodę lekko solimy. Od momentu zagotowania, jajka gotujemy 10 minut ( właściwie po zagotowaniu można wyłączyć gotowanie, ale jajka muszą pozostać w gorącej wodzie 10 minut). Zalewamy jajka zimną wodą. Jeżeli jajka przeznaczone są do użycia na bieżąco, można każde jajko leżące w zimnej wodzie rozbić. Będzie się lepiej obierać ze skorupki. Dłuższe niż 10 minut gotowanie spowoduje, że na jajkach pojawi się zielona obwódka i wyglądają jak nieświeże. Pozdrawiam wszystkich jajcarzy !
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Porada dotyczy jajek KURZYCH ( w niektórych regionach mówi się " kurzęcych "