Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowanie z kapusty pekińskiej

Gotowanie z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 457

Dodano:

Odsłon: 761

Dzisiaj przygotowuję dwie potrawy z kapusty pekińskiej. Potrzebujemy tylko jednej kapusty. Górne, duże liście służą do kopert, a pozostały środek do ostrej sałatki.

Składniki

  • Przepis na koperty: Liście kapusty pekińskiej (możesz przytrzymać minutę w kuchence mikrofalowej, aby uzyskać miękkość)
  • cebula - 1 szt
  • filet z kurczaka - 250 g
  • Sól
  • Pieprz
  • przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
  • Papryka
  • jajko - 1 szt
  • mąka - 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • Sałatka z kapusty pekińskiej: Kapusta pekińska - 1/2 kg
  • olej roślinny - 1 łyżka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • miód - 1/2 łyżeczki
  • kolendra - 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1/2 łyżeczki
  • zielona cebula
  • sól do smaku
  • nasiona sezamu
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gotowanie z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń