Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na obiad. Połączenie ziemniaków i makaronu - pomysł dziwny, ale jak pierwszy raz spróbowałem tego dania stwierdziłem, że jest bardzo dobre. Granatir zagościł na dobre na moim stole. Przepis dostałem od swojego znajomego Słowaka, po raz pierwszy również jadłem je u niego w domu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 961
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666476
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 961
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666476
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. *Można również cebulę podsmażyć z chudym boczkiem (jak kto woli)
Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażoną cebulę, dodać paprykę i pieprz cayenne, utłuc na puree. Ugotowany makaron wymieszać z ziemniakami.