Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowy, niecodzienny zestaw na szybki obiad lub kolację, 20 minut i gotowe! z dressingiem lub bez:) z ziemniakami lub bez :) co kto lubi :) w zielonym bukiecie jest miejsce na takie warzywa jak jarmuż i rzodkiew
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
Składniki
Myję i rozbijam mięso - pięścią przez papier do pieczenia. Nie używam soli ani przypraw do mięsa. Mięso układam na rozgrzanej grillowej patelni bez tłuszczu, opiekam po ok 8 minut z każdej ze stron.
Jarmuż myję, osuszam i siekam drobno jak natkę pietruszki. Sałatę myję, osuszam i kroję w paski jak kapustę, Seler naciowy i papryczkę chili (bez pestek) kroję w cieniutkie plasterki. Ogórka obieram zostawiając pasma skórki dla kolorowego efektu i siekam w plastry nożem z falistym ostrzem. NIedużą rzodkiew myję, obieram, nacinam wzdłuż głębokie bruzdy i ścinam długie cienkie plastry obieraczką do warzyw - tak powstają cienkie nitki. Układam na talerzu lub wszystkie składniki mieszam w misce i nakładam "górę zieleniny" :)
Przyrządzam sos: do jogurtu dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i intensywnie mieszam. Można użyć majonezu (jeśli kalorie Wam niestraszne lub zmieszać jogurt z majonezem w proporcji 1:1 :-) Układam gorącą ligawę na zielonym bukiecie warzyw i polewam dressingiem. Dziś już pomijam w zestawie węglowodany, ale z wypróbowanych zestawów, najbardziej pasują młode ziemniaki z koperkiem lub pieczone :) I już! Błyskawicznie i pysznie :)