Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja wiosenna wariacja ryby po grecku. Tak przygotowana makrela zaskoczy swoim smakiem i eleganckim wyglądem nie tylko podczas majowego grillowania.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666276
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 95
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 542
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5743
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 264
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666276
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 95
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 542
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5743
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Warzywa kroimy w drobną zapałkę. Podsmażamy na oleju. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem ziołowym. Gdy warzywa zmiękną dodajemy passtatę pomidorową. Dusimy, aż sos odparuje. Doprawiamy do smaku. Studzimy.
Ryby patroszymy. Nacinamy od płetwy grzbietowej z obu stron i wycinamy kręgosłup.
Ryby pojedynczo układamy na foli aluminiowej oprószamy solą i pieprzem. Nadziewamy warzywami. Owijamy szczelnie folią aluminiową.
Ryby układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez około 7-8 minut. Rybę ostrożnie odwijamy z folii i wykładamy na talerze. Oprószamy bazylią.
Podajemy z plasterkami cytryny.
Smacznego