Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja wiosenna wariacja ryby po grecku. Tak przygotowana makrela zaskoczy swoim smakiem i eleganckim wyglądem nie tylko podczas majowego grillowania.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 382
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 382
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Składniki
Warzywa kroimy w drobną zapałkę. Podsmażamy na oleju. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem ziołowym. Gdy warzywa zmiękną dodajemy passtatę pomidorową. Dusimy, aż sos odparuje. Doprawiamy do smaku. Studzimy.
Ryby patroszymy. Nacinamy od płetwy grzbietowej z obu stron i wycinamy kręgosłup.
Ryby pojedynczo układamy na foli aluminiowej oprószamy solą i pieprzem. Nadziewamy warzywami. Owijamy szczelnie folią aluminiową.
Ryby układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez około 7-8 minut. Rybę ostrożnie odwijamy z folii i wykładamy na talerze. Oprószamy bazylią.
Podajemy z plasterkami cytryny.
Smacznego