Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka przygotowana w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Warto zrobić i spróbować, na pewno się nie zawiedziecie. Inspiracja zaczerpnięta ze Smaker.pl https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-watrobka-z-rusztu,106312,europa112.html Podczas sesji fotograficznej wspierał mnie mój trzyletni siostrzeniec :) Koniczynka to jego pomysł, bo przecież też taka trawka jak oregano ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. Wystudzoną cebulę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i marynujemy w occie winnym. Czas marynowania to 3- 4 godziny, więc trzeba ja przygotować wcześniej.
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, oprószamy pieprzem. Na każdy kawałek wątróbki kładziemy gałązkę oregano, owijamy w plasterek boczku. Tak przygotowaną wątróbkę przekładamy na tackę aluminiową i smażymy na grillu 4- 5 minut z każdej strony. Podajemy z marynowaną cebulą. Smacznego.