Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka przygotowana w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Warto zrobić i spróbować, na pewno się nie zawiedziecie. Inspiracja zaczerpnięta ze Smaker.pl https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-watrobka-z-rusztu,106312,europa112.html Podczas sesji fotograficznej wspierał mnie mój trzyletni siostrzeniec :) Koniczynka to jego pomysł, bo przecież też taka trawka jak oregano ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 325
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 856
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 325
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 856
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. Wystudzoną cebulę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i marynujemy w occie winnym. Czas marynowania to 3- 4 godziny, więc trzeba ja przygotować wcześniej.
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, oprószamy pieprzem. Na każdy kawałek wątróbki kładziemy gałązkę oregano, owijamy w plasterek boczku. Tak przygotowaną wątróbkę przekładamy na tackę aluminiową i smażymy na grillu 4- 5 minut z każdej strony. Podajemy z marynowaną cebulą. Smacznego.