Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla wszystkich tych, którzy lubią mięso w połączeniu z pieczarkami. Kotleciki z mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem pieczarek, bo o nich mowa, są pyszną propozycją obiadową.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Gdy się podsmaży dodajemy pieczarki. Smażymy do czasu, aż cała woda jaką puszczą grzyby odparuje. Odkładamy do przestudzenia.
Do miski wkładamy mięso mielone. Dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (lub inną ulubioną) oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Do masy mięsnej dodajemy też natkę pietruszki oraz bułkę tartą w takiej ilości, by masa była zwarta (czyli zaczynamy od 1 łyżki i w razie potrzeby zwiększamy stopniowo jej ilość).
Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki. Smażymy na średnio rozgrzanym grillu (u mnie mniej więcej po 8 minut z każdej strony, na grillu elektrycznym).