Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla wszystkich tych, którzy lubią mięso w połączeniu z pieczarkami. Kotleciki z mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem pieczarek, bo o nich mowa, są pyszną propozycją obiadową.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Gdy się podsmaży dodajemy pieczarki. Smażymy do czasu, aż cała woda jaką puszczą grzyby odparuje. Odkładamy do przestudzenia.
Do miski wkładamy mięso mielone. Dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (lub inną ulubioną) oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Do masy mięsnej dodajemy też natkę pietruszki oraz bułkę tartą w takiej ilości, by masa była zwarta (czyli zaczynamy od 1 łyżki i w razie potrzeby zwiększamy stopniowo jej ilość).
Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki. Smażymy na średnio rozgrzanym grillu (u mnie mniej więcej po 8 minut z każdej strony, na grillu elektrycznym).