Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki sobotni obiad. Sezon na młodą kapustę w pełni więc korzystajmy i przyrządzajmy ją na różne sposoby. A oto moja propozycja :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka i podlewamy niewielka ilością wody. Dusimy do miękkości pod przykryciem.
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową!
Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku i gotowe! Wykładamy na talerz gotową kapustkę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)