Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki sobotni obiad. Sezon na młodą kapustę w pełni więc korzystajmy i przyrządzajmy ją na różne sposoby. A oto moja propozycja :)
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka i podlewamy niewielka ilością wody. Dusimy do miękkości pod przykryciem.
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową!
Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku i gotowe!
Wykładamy na talerz gotową kapustkę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)
Delikatna, soczysta, podkręcona kminkiem oraz słoninką młoda biała kapusta -...
Odsłon: 49663
Tradycyjna młoda kapusta, duszona na boczku, podawana z makaronem.
Odsłon: 8605
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 91
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 62
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2289
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 730
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 21
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 21
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 91
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 62
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2289
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 730
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 21
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 21
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka i podlewamy niewielka ilością wody. Dusimy do miękkości pod przykryciem.
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową!
Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku i gotowe! Wykładamy na talerz gotową kapustkę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 52
Naleśniki mięsno- warzywne
Wspaniałe i smaczne danie na przekąskę lub obiad.
Odsłon: 61