Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki sobotni obiad. Sezon na młodą kapustę w pełni więc korzystajmy i przyrządzajmy ją na różne sposoby. A oto moja propozycja :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1817
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3161
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1817
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3161
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka i podlewamy niewielka ilością wody. Dusimy do miękkości pod przykryciem.
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową!
Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku i gotowe! Wykładamy na talerz gotową kapustkę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)