Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepiorki maja bardze delikatne miesko,ktore rozplywa sie w ustach,a z dodatkiem ziemniakow sa wysmienite
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Składniki
przepiorki rozkroic na brzuszkach i rozplaszczyc sciskajac mocno reka...posypac przyprawami,rozdbitym jalowcem i tymiankiem,polac odrobina oliwy,wymieszac...marynowac przez kilka godzin...grillowac po 15min. z kazdej strony(mozna tez zapiekac w piekarniku)...mozna zrobic do nich sos grzybowy:podsmazyc grzyby dodac odrobine czerwonego wytrawnego wina,sosu pieczeniowego,cukru bo moze wydac sie kwasny...sol i pieprz do smaku
maslo wymieszac z czosnkiem,pieprzem i galka muszkatalowa...posmarowac nim nasze ziemniaki i ulozyc je w zaroodpornym naczyniu, tak by lekko zachodzily na siebie...zalewamy mieszanka mleka i smietanki...zapiekamy okolo 1godz. 200st...przed podaniem posypac serem i zapiec na zloty kolor