Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane roladki z cukinii, faszerowane

Przepis dnia 2020-08-18
Grillowane roladki z cukinii, faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 2532

Dodano:

Odsłon: 8563

Witam serdecznie :-)Dzisiaj polecam grillowane roladki z cukinii, faszerowane twarożkiem z tuńczykiem, niebywale aromatyczne i orzeźwiające.

Składniki

  • Cukinia 1 duża sztuka.
  • Twarożek klinek 100 g.
  • Śmietana 18 % 1 łyżka stołowa.
  • Tuńczyk w kawałkach w oleju 100 g.
  • Korniszon 1 szt.
  • Cebula mała 1/2 szt.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grillowane roladki z cukinii, faszerowane

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na plastry 1 centymetrowe, w między czasie rozgrzewamy grill elektryczny lub opalany brykietem.
    Plastry cukinii układamy na rozgrzany grill i solimy z jednej strony,
    Grillujemy aż cukinia zmięknie i pojawią się poprzeczne paski od rusztu, następnie zdejmujemy cukinię do ostygnięcia.

  2. Do miski wkładamy twarożek, śmietanę pokrojoną w drobną kostkę cebulę i korniszona, tuńczyka, koper, solimy i pieprzymy do smaku, całość mieszamy.
    Farsz mamy gotowy !!!

    Gotowy farsz nakładamy na jeden koniec cukinii i delikatnie zawijamy roladki.

    Gotowe !!!

    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń