Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane steki z kolorowego kalafiora

Grillowane steki z kolorowego kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 1844

Dodano:

Odsłon: 228

Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grillowane steki z kolorowego kalafiora

Przygotowanie

  1. Kalafiory moczymy w wodzie z octem, żeby pozbawić ich ewentualnych mieszkańców.

  2. Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. Mieszanką nacieramy plastry kalafiora.

  3. Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń