Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41104
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 436
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 230
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9338
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41104
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 436
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 230
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9338
Składniki
Kalafiory moczymy w wodzie z octem, żeby pozbawić ich ewentualnych mieszkańców.
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. Mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.