Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1546
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1546
Składniki
Kalafiory moczymy w wodzie z octem, żeby pozbawić ich ewentualnych mieszkańców.
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. Mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.