Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 537
Składniki
Kalafiory moczymy w wodzie z octem, żeby pozbawić ich ewentualnych mieszkańców.
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. Mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.