Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane szaszłyki z karkówki i 3 kolorowych papryk

Grillowane szaszłyki z karkówki i 3 kolorowych papryk

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1307

Dodano:

Odsłon: 117

Do szaszłyków używam karkówki i 3 kolorów papryki. Opcjonalnie papryki można zdjąć skórkę. Ja mam grill murowany, w którym osiągam temperaturę ok. 100 st. C, więc szaszłyki pieką się ok. 1,5-2 godz. Są idealne: miękkie i soczyste.

Składniki

  • Karkówka (1 kg)
  • Papryka 3 kolory (3 szt.)
  • Zioła Prymat Karkówka z grilla, olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane szaszłyki z karkówki i 3 kolorowych papryk

Przygotowanie

  1. 1. Dnia poprzedzającego grilla mięso kroję w kostki wielkości 3x3x3cm.
    2. Paprykę kroję na kwadraty 3x3cm.
    3. Mięso wkładam do miski warstwowo każda przelewając marynatą ziołową lub ostrą. Odstawiam na noc do lodówki.

  2. 4. Kiedy odpalę już grilla zabieram się do wykańczania szaszłyków. Bardzo dobre do nich są szpikulce metalowe. Nadziewam na przemian: mięso i papryki. Na zakończenie daję kawałek mięsa żeby się wszystko nie zsunęło.

  3. 5. Szaszłyk grillujemy tak długo aż mięso daje się urwać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń