Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do szaszłyków używam karkówki i 3 kolorów papryki. Opcjonalnie papryki można zdjąć skórkę. Ja mam grill murowany, w którym osiągam temperaturę ok. 100 st. C, więc szaszłyki pieką się ok. 1,5-2 godz. Są idealne: miękkie i soczyste.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Składniki
1. Dnia poprzedzającego grilla mięso kroję w kostki wielkości 3x3x3cm. 2. Paprykę kroję na kwadraty 3x3cm. 3. Mięso wkładam do miski warstwowo każda przelewając marynatą ziołową lub ostrą. Odstawiam na noc do lodówki.
4. Kiedy odpalę już grilla zabieram się do wykańczania szaszłyków. Bardzo dobre do nich są szpikulce metalowe. Nadziewam na przemian: mięso i papryki. Na zakończenie daję kawałek mięsa żeby się wszystko nie zsunęło.
5. Szaszłyk grillujemy tak długo aż mięso daje się urwać.