Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane żeberka w marynacie miodowej"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Składniki
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 20 minut. W tym czasie przygotuj marynatę. W misce dokładnie wymieszaj mąkę, miód, sos sojowy, olej, ocet, gin i przyprawy. Na końcu dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystkie połącz.
Żeberka wyjmij z wywaru łyżką cedzakową, wystudź i włóż do marynaty. Całość wstaw na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie ułóż mięso na grillu. Piecz z obu stron, smarując w czasie opiekania pozostałą marynatą. 10 minut przed końcem grillowania wyłóż na ruszt pokrojoną w plastry cebulę i kawałki pomarańczy.Źródło: Na żywo