Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z grillowanym filetem podanym z ryżem i rukolą w sosie z pomidorów z czosnkiem i bazylią.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Pomidory sparzyć, zmiksować blenderem i przepuścić przez sito. Do przecieru z pomidorów dodać zmiażdżony czosnek, cukier, szczyptę soli i bazylię. Całość gotować na małym ogniu około 4-5 minut mieszając.
Filet pokroić w plastry oprószyć solą i pieprzem.Mięso grillować lub usmażyć.
Na talerze położyć ugotowany według przepisu ryż, a także rukolę polaną sosem. Wyłożyć mięso i polać je ciepłym sosem.