Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda nie nastraja na grillowanie w plenerze. Zimno i pada, a jak nie pada to wieje. W takie dni, jeśli mamy ochotę na grilla to najlepiej użyć patelni grillowej lub grilla elektrycznego. Ja właśnie tak zrobiłam i oto jest... pyszne, delikatne mięso z grilla, soczyste i pachnące.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Składniki
Składniki marynaty mieszamy trzepaczką rózgową, aby uzyskać jednolitą, kremową konsystencję. Mięso myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w dość grube paski. Kawałki fileta przekładamy do miski i łączymy z marynatą. Najlepiej mięso i marynatę delikatnie wymieszać dłonią, aby kawałki kurczaka całe były nią pokryte. Zamarynowane mięso wkładamy na 1/2 godziny do lodówki. Można na dłużej, ale pół godziny w zupełności wystarczy ponieważ kawałki mięsa nie są duże. Po wyjęciu z lodówki filety zawijamy w plasterki boczku. Mnie na ogół wystarczały dwa plasterki na jeden kawałek mięsa i w sumie wykorzystałam 25 plasterków, czyli niecałe 3 opakowania boczku. Kurczaka smażymy na rozgrzanym grillu 20 minut, pod przykryciem. W trakcie smażenia dokładamy na grilla krążki czerwonej cebuli, im wystarczy 5- 10 minut, aby były w sam raz do jedzenia. Mięso podajemy z ulubioną sałatką i tostami lub ryżem. Smacznego.