Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w kolorach wiosny! Pyszny grillowany łosoś na zielonym puree z groszku w towarzystwie salsy z mango i papryki. To prawdziwa eksplozja smaków i posiłek, którego przygotowanie nie zajmie wiele czasu. Będzie pysznie i pożywnie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15753
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4754
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 435
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15753
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4754
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 435
Składniki
Salsa: Mango obrać i razem z papryką pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekaną dymkę, oliwę, natkę, sok z cytryny. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Puree: Groszek ugotować do miękkości. Odcedzić. Do gorącego groszku dodać masło, natkę, sok i skórkę startą z cytryny. Rozgnieść tłuczkiem na puree. Doprawić solą i pieprzem. Łosoś: Łososia polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na grillu elektrycznym lub grillowej patelni, z obu stron po 2-3 minuty (w zależności od grubości). Danie podawać z cząstkami cytryny. Rady: Łososia grillujemy najpierw od strony skóry. Aby był soczysty, należy grillować go jedynie do miękkości z każdej strony. Zbyt długo trzymany na grillu będzie suchy i niesmaczny. Pietruszkę w salsie można zastąpić ulubionymi ziołami. Odpowiednia będzie mięta, kolendra lub bazylia.