Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie idealnego steka nie jest wcale trudne, wystarczy trzymać się kilku zasad: nie grillować zbyt długo, nie nakłuwać podczas grillowania, nie doprawiać przed a po grillowaniu dać mięsu odpocząć. Da nam to gwarancję miękkości i smaku:) Stek najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2254
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1594
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2254
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1594
Składniki
Przygotowujemy sałatkę: ser ścieramy na tarce, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki sałatki i sos umieszczamy w misce, mieszamy. Wykładamy na talerz.
Mięso wyciągamy z lodówki min. 30 minut przed grillowaniem. Mięso grillujemy po 7-8 minut z każdej strony, po czym przekładamy na deskę do krojenia i zostawiamy na 5 minut by odpoczęło. Dopiero wtedy obsypujemy je solą i pieprzem. Mięso kroimy w paski, układamy na sałatce. Podajemy z grzankami.