Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie idealnego steka nie jest wcale trudne, wystarczy trzymać się kilku zasad: nie grillować zbyt długo, nie nakłuwać podczas grillowania, nie doprawiać przed a po grillowaniu dać mięsu odpocząć. Da nam to gwarancję miękkości i smaku:) Stek najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6728
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2244
Królowa grilla :)
Odsłon: 1707
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6728
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2244
Królowa grilla :)
Odsłon: 1707
Składniki
Przygotowujemy sałatkę: ser ścieramy na tarce, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki sałatki i sos umieszczamy w misce, mieszamy. Wykładamy na talerz.
Mięso wyciągamy z lodówki min. 30 minut przed grillowaniem. Mięso grillujemy po 7-8 minut z każdej strony, po czym przekładamy na deskę do krojenia i zostawiamy na 5 minut by odpoczęło. Dopiero wtedy obsypujemy je solą i pieprzem. Mięso kroimy w paski, układamy na sałatce. Podajemy z grzankami.