Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie idealnego steka nie jest wcale trudne, wystarczy trzymać się kilku zasad: nie grillować zbyt długo, nie nakłuwać podczas grillowania, nie doprawiać przed a po grillowaniu dać mięsu odpocząć. Da nam to gwarancję miękkości i smaku:) Stek najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1306
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12171
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1306
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12171
Składniki
Przygotowujemy sałatkę: ser ścieramy na tarce, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki sałatki i sos umieszczamy w misce, mieszamy. Wykładamy na talerz.
Mięso wyciągamy z lodówki min. 30 minut przed grillowaniem. Mięso grillujemy po 7-8 minut z każdej strony, po czym przekładamy na deskę do krojenia i zostawiamy na 5 minut by odpoczęło. Dopiero wtedy obsypujemy je solą i pieprzem. Mięso kroimy w paski, układamy na sałatce. Podajemy z grzankami.