Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15107
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15107
Składniki
Groch zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości.
Oddzielnie ugotować mięso w rosole. Wyjąć, oddzielić od kości, pokroić.
Jeśli w ugotowanym miękkim grochu pojawiają się pojedyncze ziarna - zmiksować na krem. Połączyć z rosołem. Dodać mięso, kiełbasę i podgotować.Posypać majerankiem, przykryć by się zaparzył.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka, zaciągnąć masłem z mąką lub bułką tartą.
Podawać z grzankami lub chlebem. Smacznego.