Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456901
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456901
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1247
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Groch zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości.
Oddzielnie ugotować mięso w rosole. Wyjąć, oddzielić od kości, pokroić.
Jeśli w ugotowanym miękkim grochu pojawiają się pojedyncze ziarna - zmiksować na krem. Połączyć z rosołem. Dodać mięso, kiełbasę i podgotować.Posypać majerankiem, przykryć by się zaparzył.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka, zaciągnąć masłem z mąką lub bułką tartą.
Podawać z grzankami lub chlebem. Smacznego.