Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 625
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12290
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 625
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12290
Składniki
Groch zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości.
Oddzielnie ugotować mięso w rosole. Wyjąć, oddzielić od kości, pokroić.
Jeśli w ugotowanym miękkim grochu pojawiają się pojedyncze ziarna - zmiksować na krem. Połączyć z rosołem. Dodać mięso, kiełbasę i podgotować.Posypać majerankiem, przykryć by się zaparzył.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka, zaciągnąć masłem z mąką lub bułką tartą.
Podawać z grzankami lub chlebem. Smacznego.