Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjne tyrolskie danie z ziemniakami, mięsem i boczkiem polane kwaśną śmietaną , jest po prostu pyszne. Zapraszam na filmik na Youtube
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso ugotowane wołowe lub wieprzowe ,może też być upieczone, pokroić w średnią kostkę. Kartofle ugotowane w całości, mogą, być z poprzedniego dnia, pokroić w krążki. Cebule pokroić w piórka, Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebule i dusić , kilka minut na średnim ogniu. Po chwili dodać nasze kartofle, posolić i popieprzyć i smażyć kilka minut ,aż kartofle zarumienią się wówczas podlać to wszystko gorącym wywarem mięsno-warzywnym lub wywarem warzywnym. Zamieszać i na średnim ogniu dusić ,aż wywar trochę odparuje a następnie dodać pokrojone mięso i smażyć na średnim ogniu kilka minut co jakiś czas mieszając. Na drugiej patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojony boczek i go zarumienić.
Podsmażone kartofle z cebula i mięsem wyłożyć na talerz na to położyć nasz zarumieniony boczek . Polać kwaśną śmietaną wymieszaną ze szczypiorkiem i doprawioną solą i pieprzem. Podawać z ulubioną surówką lub kiszonym ogórkiem. Zapraszam na filmik na moj kanal kuchni włoskiej na Youtube/Mangiare u Ewki Smacznego!