Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjne tyrolskie danie z ziemniakami, mięsem i boczkiem polane kwaśną śmietaną , jest po prostu pyszne. Zapraszam na filmik na Youtube
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4763
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 85
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 203
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4763
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 85
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso ugotowane wołowe lub wieprzowe ,może też być upieczone, pokroić w średnią kostkę. Kartofle ugotowane w całości, mogą, być z poprzedniego dnia, pokroić w krążki. Cebule pokroić w piórka, Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebule i dusić , kilka minut na średnim ogniu. Po chwili dodać nasze kartofle, posolić i popieprzyć i smażyć kilka minut ,aż kartofle zarumienią się wówczas podlać to wszystko gorącym wywarem mięsno-warzywnym lub wywarem warzywnym. Zamieszać i na średnim ogniu dusić ,aż wywar trochę odparuje a następnie dodać pokrojone mięso i smażyć na średnim ogniu kilka minut co jakiś czas mieszając. Na drugiej patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojony boczek i go zarumienić.
Podsmażone kartofle z cebula i mięsem wyłożyć na talerz na to położyć nasz zarumieniony boczek . Polać kwaśną śmietaną wymieszaną ze szczypiorkiem i doprawioną solą i pieprzem. Podawać z ulubioną surówką lub kiszonym ogórkiem. Zapraszam na filmik na moj kanal kuchni włoskiej na Youtube/Mangiare u Ewki Smacznego!