Do góry

Dania główne Przepis na:

Grube schabowe cioci Ireny

Przepis dnia 2020-05-07
Grube schabowe cioci Ireny

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14212

Dodano:

Odsłon: 3562

Pamiętam z dzieciństwa obłędny smak schabowych cioci Ireny, jako jedyna nie rozbijała kotleta na pergamin, można było konkretnie ugryźć kotlet i się najeść mięsem a nie panierką. I nie wiem jak ona to robiła, zawsze były gotowe nawet jak się przyjechało bez zapowiedzi.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grube schabowe cioci Ireny

Przygotowanie

  1. Schab pokroiłam na grube plastry- około 1,5- 2 cm.

  2. Rozbiłam je lekko z obu stron- tak aby miały około 1 cm grubości- użyłam folii spożywczej aby nie pochlapać wszystkiego. Przesypałam je solą i pieprzem i opanierowałam.
    Najpierw w mące, potem w rozkłóconych jajach i bułce tartej.

    Na patelni rozpuściłam kostkę smalcu i na dosyć dużym ogniu smażyłam kotlety partiami do zrumienienia- dosłownie po parę minut.
    Smalec dołożyłam jak poziom tłuszczu był zbyt niski.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 czerwca Super:) Lubię takie kotlety, w których po przekrojeniu widać mięso a nie tylko warstwy panierki. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 maja No i to jest coś dla Lwa ;p
Pyszne jedzonko, mniami :D
Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 01 maja Pyszne schabowe, mój syn uwielbia kotlety mógłby je jeść codziennie, bez ziemniaków ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 01 maja Takie właśnie lubię <3 Przepysznie <3

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń