Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam z dzieciństwa obłędny smak schabowych cioci Ireny, jako jedyna nie rozbijała kotleta na pergamin, można było konkretnie ugryźć kotlet i się najeść mięsem a nie panierką. I nie wiem jak ona to robiła, zawsze były gotowe nawet jak się przyjechało bez zapowiedzi.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22613
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14928
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4714
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44718
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 640
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22613
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14928
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4714
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44718
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 640
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Schab pokroiłam na grube plastry- około 1,5- 2 cm.
Rozbiłam je lekko z obu stron- tak aby miały około 1 cm grubości- użyłam folii spożywczej aby nie pochlapać wszystkiego. Przesypałam je solą i pieprzem i opanierowałam. Najpierw w mące, potem w rozkłóconych jajach i bułce tartej. Na patelni rozpuściłam kostkę smalcu i na dosyć dużym ogniu smażyłam kotlety partiami do zrumienienia- dosłownie po parę minut. Smalec dołożyłam jak poziom tłuszczu był zbyt niski.
Smacznego :)