Do góry

Dania główne Przepis na:

Grube schabowe cioci Ireny

Przepis dnia 2020-05-07
Grube schabowe cioci Ireny

Autor:

Przepisów i artykułów: 645 Ocena: 12769

Dodano:

Odsłon: 949

Pamiętam z dzieciństwa obłędny smak schabowych cioci Ireny, jako jedyna nie rozbijała kotleta na pergamin, można było konkretnie ugryźć kotlet i się najeść mięsem a nie panierką. I nie wiem jak ona to robiła, zawsze były gotowe nawet jak się przyjechało bez zapowiedzi.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grube schabowe cioci Ireny

Przygotowanie

  1. Schab pokroiłam na grube plastry- około 1,5- 2 cm.

  2. Rozbiłam je lekko z obu stron- tak aby miały około 1 cm grubości- użyłam folii spożywczej aby nie pochlapać wszystkiego. Przesypałam je solą i pieprzem i opanierowałam.
    Najpierw w mące, potem w rozkłóconych jajach i bułce tartej.

    Na patelni rozpuściłam kostkę smalcu i na dosyć dużym ogniu smażyłam kotlety partiami do zrumienienia- dosłownie po parę minut.
    Smalec dołożyłam jak poziom tłuszczu był zbyt niski.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń