Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grünkohl - czyli z wolna tlumaczac po prostu ZIELONA KAPUSTA :-) Bardzo popularne danie jednogarnkowe u naszych zachodnich sasiadow, przygotowane w klasyczny sposob wraz z ziemniaczkami i Mettwurst, czyli surowymi, podwedzanymi kielbaskami smakuje wybornie, a przy okazji - baardzo zdrowe :-) i bardzo proste w wykonaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 526
Składniki
W garnku na rozgrzanym tluszczu smazymy drobno pokrojona cebulke, boczek wedzony, pokrojony w kostke, wraz z dodatkiem Kucharka. Po paru minutkach podlewamy woda (ok. 400 ml) i dodajemy jarmuz. Ciagle mieszajac doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobniutko pokrojone ziemniaczki. (Ziemniaki mozna ugotowac osobno i dodac potem.) Gotujemy mieszajac do miekkosci ziemniakow. W razie potrzeby uzupelniamy wode. 10 minut przed koncem gotowania dodajemy dodatkowo kielbaski, ktore mozna ponakluwac, tak aby smak z nich rozszedl sie. Doprawiamy dodatkowo musztarda, 2 lyzeczkami cukru i czarnym pieprzem. W razie potrzeby dosolic. I smacznego pieknie zycze :-)