Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszkowa konfitura z rodzynkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>
Gruszki pokrój w dość dużą kostkę. Włóż do garnka, gotuj, od czasu do czasu mieszając, około 20 minut. Dodaj rodzynki, wymieszaj, gotuj 10 minut. Wsyp obydwa cukry, dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut (z cukru i soku z gruszek powstanie gęsty sos, a gruszki powinny być w kawałkach). Lekko ostudź. Konfiturą napełnij słoiki (7 po 300 ml). Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie