Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszka i ser pleśniowy idealnie ze sobą współgrają, tak jak Żwirek i Muchomorek. Jak Hanka i kartony xD Nie ma zmiłuj, musi grać i już. Do tego gruszkowy filet z kurczaka i świetnie podkreślający smak sera, zielony pieprz. Czasami w język ostro kopnie, ale to jest właśnie fajne. Za to go uwielbiam. Jedno z tych dań, które smakują dobrze i na ciepło, i na zimno. Gorąco polecam Arek Gie
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54401
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 626
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54401
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 626
 
         
         
                Składniki
Mięso oczyszczamy z błon, nakłuwamy i zalewamy nektarem gruszkowym. Marynujemy 24 godziny. Oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 40 minut w 180°C (czas pieczenia zależy od grubości filetów). Kroimy na kawałki. Gruszki kroimy wzdłuż na połowę, pieczemy 40 minut w 180°C. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Ser roztapiamy w śmietance. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Na talerzach układamy roszponkę, cebulę, gruszki, filet i zielony pieprz. Podajemy z sosem serowym.