Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu gryczane kotlety z kurczakiem cukinia i marchewką. Delikatne i dietetyczne, gdyż są pieczone, a nie smażone. Smaczne na ciepło od razu po upieczeniu, jak i na zimno jako przekąska na wynos do szkoły lub pracy. Jeśli zostanie Ci kasza gryczana z obiadu z poprzedniego dnia, wykorzystaj ją w ten lub inny sposób.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Przygotowanie Warzywa myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Surowe mięso siekamy jak najdrobniej. Dodajemy rozkłócone jajka, obie mąki, posiekaną natkę i doprawiamy ulubionymi ziołami lub przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do połączenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę formując zgrabne kotleciki. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z lekkim sosem jogurtowym. Smacznego,