Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu gryczane kotlety z kurczakiem cukinia i marchewką. Delikatne i dietetyczne, gdyż są pieczone, a nie smażone. Smaczne na ciepło od razu po upieczeniu, jak i na zimno jako przekąska na wynos do szkoły lub pracy. Jeśli zostanie Ci kasza gryczana z obiadu z poprzedniego dnia, wykorzystaj ją w ten lub inny sposób.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 167
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 167
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Składniki
Przygotowanie Warzywa myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Surowe mięso siekamy jak najdrobniej. Dodajemy rozkłócone jajka, obie mąki, posiekaną natkę i doprawiamy ulubionymi ziołami lub przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do połączenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę formując zgrabne kotleciki. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z lekkim sosem jogurtowym. Smacznego,