Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu gryczane kotlety z kurczakiem cukinia i marchewką. Delikatne i dietetyczne, gdyż są pieczone, a nie smażone. Smaczne na ciepło od razu po upieczeniu, jak i na zimno jako przekąska na wynos do szkoły lub pracy. Jeśli zostanie Ci kasza gryczana z obiadu z poprzedniego dnia, wykorzystaj ją w ten lub inny sposób.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1474
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231850
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1474
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231850
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5003
Składniki
Przygotowanie Warzywa myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Surowe mięso siekamy jak najdrobniej. Dodajemy rozkłócone jajka, obie mąki, posiekaną natkę i doprawiamy ulubionymi ziołami lub przyprawami. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do połączenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę formując zgrabne kotleciki. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 15-20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z lekkim sosem jogurtowym. Smacznego,