Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pełnowartościowe
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 516
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 263
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 683
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 516
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 263
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 131
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 683
Składniki
CIASTO: 1. Obydwie mąki zalej wrzącą wodą ze szczyptą soli i starannie wyrób drewnianą łyżką. 2. Rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wykrawaj duże kółka. 3. Nakładaj na środek farsz i zlepiaj. 4. Gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. 5. Podawaj okraszone cebulką podsmażoną na maśle. FARSZ: 1. Ziemniaka gdy przestygnie obierz. 2. Ugnieć razem z serem feta. 3. Dodaj podsmażoną szalotkę, pieprz czarny świeżo mielony oraz cząber. 4. Wymieszaj razem. 5. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pierogi. Smacznego.