Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pełnowartościowe
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1134
Składniki
CIASTO: 1. Obydwie mąki zalej wrzącą wodą ze szczyptą soli i starannie wyrób drewnianą łyżką. 2. Rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wykrawaj duże kółka. 3. Nakładaj na środek farsz i zlepiaj. 4. Gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. 5. Podawaj okraszone cebulką podsmażoną na maśle. FARSZ: 1. Ziemniaka gdy przestygnie obierz. 2. Ugnieć razem z serem feta. 3. Dodaj podsmażoną szalotkę, pieprz czarny świeżo mielony oraz cząber. 4. Wymieszaj razem. 5. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pierogi. Smacznego.