Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pełnowartościowe
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
CIASTO: 1. Obydwie mąki zalej wrzącą wodą ze szczyptą soli i starannie wyrób drewnianą łyżką. 2. Rozwałkuj na grubość 1/2 cm i wykrawaj duże kółka. 3. Nakładaj na środek farsz i zlepiaj. 4. Gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. 5. Podawaj okraszone cebulką podsmażoną na maśle. FARSZ: 1. Ziemniaka gdy przestygnie obierz. 2. Ugnieć razem z serem feta. 3. Dodaj podsmażoną szalotkę, pieprz czarny świeżo mielony oraz cząber. 4. Wymieszaj razem. 5. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pierogi. Smacznego.