Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Składniki
na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i poszatkowany czosnek
na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę karkówkę
podsmażoną karkówkę przełożyć do głębokiego garnka, dodać cebulę z pieczarkami i czosnkiem, czerwoną fasolę odsączoną z zalewy a wszystko zalać szklanką bulionu
doprawić całość solą i pieprzem i dusić na małym ogniu ok godzinę - aż mięso stanie się kruche
pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu i gotować jeszcze kilka minut
w międzyczasie przygotować 2 torebki kaszy gryczanej według przepisu z opakowania
na talerzu wyłożyć kaszę gryczaną, na środku we wgłębienie w kaszy nałożyć gulasz i wszystko posypać startym serem wędzonym
całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut z włączoną górną grzałką żeby ser się rozpuścił (można wstawić do mikrofalówki z funkcją grill na 3 minuty)
SMACZNEGO