Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101355
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5879
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101355
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5879
Składniki
Łopatkę umyć pokroić w kostkę i rzucić na roztopiony rozgrzany smalec, podsmażyć. Jak się mięso podsmaży rzucić pokrojoną w kostkę cebulkę jak się leciutko przyrumieni rzucić przyprawy, zamieszać po 5 minutach rzucam resztę pokrojonych warzyw (oprócz papryki) podlewam odrobiną wody i duszę ok 15 minut, następnie wlewam resztę wody i gotuję aż będzie miękkie. Nie pisze ile wody bo jest to sprawa indywidualna, wiadomo więcej wody będzie rzadsze ja osobiście wody za dużo nie daję.
Paprykę pokroić w kostkę podsmażyć lekko i rzucić do gulaszu pod koniec gotowania, na tyle aby zmiękła z gulaszem.
Jak jest już wszystko miękkie rzucić mąkę rozbełtaną z wodą, zagotować i gotowe.
SMACZNEGO!!!