Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1074
Polecam.
Odsłon: 1050
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1118
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1074
Polecam.
Odsłon: 1050
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1118
Składniki
Łopatkę umyć pokroić w kostkę i rzucić na roztopiony rozgrzany smalec, podsmażyć. Jak się mięso podsmaży rzucić pokrojoną w kostkę cebulkę jak się leciutko przyrumieni rzucić przyprawy, zamieszać po 5 minutach rzucam resztę pokrojonych warzyw (oprócz papryki) podlewam odrobiną wody i duszę ok 15 minut, następnie wlewam resztę wody i gotuję aż będzie miękkie. Nie pisze ile wody bo jest to sprawa indywidualna, wiadomo więcej wody będzie rzadsze ja osobiście wody za dużo nie daję.
Paprykę pokroić w kostkę podsmażyć lekko i rzucić do gulaszu pod koniec gotowania, na tyle aby zmiękła z gulaszem.
Jak jest już wszystko miękkie rzucić mąkę rozbełtaną z wodą, zagotować i gotowe.
SMACZNEGO!!!