Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35694
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35694
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
Łopatkę umyć pokroić w kostkę i rzucić na roztopiony rozgrzany smalec, podsmażyć. Jak się mięso podsmaży rzucić pokrojoną w kostkę cebulkę jak się leciutko przyrumieni rzucić przyprawy, zamieszać po 5 minutach rzucam resztę pokrojonych warzyw (oprócz papryki) podlewam odrobiną wody i duszę ok 15 minut, następnie wlewam resztę wody i gotuję aż będzie miękkie. Nie pisze ile wody bo jest to sprawa indywidualna, wiadomo więcej wody będzie rzadsze ja osobiście wody za dużo nie daję.
Paprykę pokroić w kostkę podsmażyć lekko i rzucić do gulaszu pod koniec gotowania, na tyle aby zmiękła z gulaszem.
Jak jest już wszystko miękkie rzucić mąkę rozbełtaną z wodą, zagotować i gotowe.
SMACZNEGO!!!