Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej smakuje z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1954
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1954
Składniki
Szynkę wieprzową umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną szynkę i smaż, aż mięso się zrumieni z każdej strony. Posól i popieprz. Następnie dodaj cebule, paprykę i marchewkę. Mieszając od czasu do czasu, podsmażaj na średnim ogniu.
Teraz posyp całość mąką. Wlej bulion i dokładnie zamieszaj. Dopraw gulasz cebulowy papryką mieloną słodką, papryką wędzoną mieloną oraz pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy równomiernie pokryły mięso i warzywa. Zostaw tak na 20-30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Dodaj koncentrat pomidorowy i mieszaj, aż wszystko się połączy. Dopraw solą w razie potrzeby. Zostaw tak na 10 minut.