Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej smakuje z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1971
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 137
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1971
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 137
Składniki
Szynkę wieprzową umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i posiekaj w kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną szynkę i smaż, aż mięso się zrumieni z każdej strony. Posól i popieprz. Następnie dodaj cebule, paprykę i marchewkę. Mieszając od czasu do czasu, podsmażaj na średnim ogniu.
Teraz posyp całość mąką. Wlej bulion i dokładnie zamieszaj. Dopraw gulasz cebulowy papryką mieloną słodką, papryką wędzoną mieloną oraz pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy równomiernie pokryły mięso i warzywa. Zostaw tak na 20-30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Dodaj koncentrat pomidorowy i mieszaj, aż wszystko się połączy. Dopraw solą w razie potrzeby. Zostaw tak na 10 minut.