Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity, delikatny smak cielęciny otulony pomidorami i aromatyczną przyprawą.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5625
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2678
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5625
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2678
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Następnie przekładamy do miski z mlekiem i moczymy przez godzinę. Osączamy z mleka, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki i seler i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Całość przekładamy do rondla, zalewamy gorącym bulionem wołowym, passatą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Do sosu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, redukujemy sos do żądanej konsystencji. Podajemy z ulubioną kaszą, u nas gryczana.