Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity, delikatny smak cielęciny otulony pomidorami i aromatyczną przyprawą.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Następnie przekładamy do miski z mlekiem i moczymy przez godzinę. Osączamy z mleka, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki i seler i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Całość przekładamy do rondla, zalewamy gorącym bulionem wołowym, passatą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Do sosu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, redukujemy sos do żądanej konsystencji. Podajemy z ulubioną kaszą, u nas gryczana.