Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz drobiowo - wieprzowy
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Składniki
Mięso wieprzowe i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu mocno zrumienić mięso wieprzowe po czym dodać pokrojoną pierś kurczaka i przyprawić całość pieprzem i solą. Gdy mięso drobiowe będzie już podsmażone, na patelnię wrzucić pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, obrane i posiekane pieczarki oraz pokrojoną drobno paprykę. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Następnie zalewamy wodą, wrzucamy kostki mięsne, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Robimy zasmażkę z mąki i masła ( ok. 4 min) i dodajemy do gulaszu. Podgotowujemy jeszcze kilka minut.