Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny ostro - słodki kurczak €:
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 46
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 698
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 268
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 46
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 698
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 268
Składniki
Piersi kroimy w kostkę. Marynujemy w wyciśniętym lub drobno pokrojonym czosnku, curry i odrobinie oleju.
Marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Szklimy cebulę na oleju. Dodajemy marchewkę i chwilę smażymy. Przekładamy warzywa do garnka.
Na patelnię wrzucamy mięso i obsmażamy na dużym ogniu. Chodzi o to, by mięso ścięło się na zewnątrz. Przekładamy mięso do garnka z warzywami.
Zalewamy gorącą wodą i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy. Około pół płaskiej łyżki soli, po pół płaskiej łyżeczki papryki i pieprzu. Można dodać jeszcze curry lub kurkumę by nadać żółty kolor.
W szklance mieszamy 2 czubate łyżki mąki, śmietany i odrobinę zimnej wody. Zagęszczamy tym sos. Dodajemy koperek i łyżeczkę masła. Ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Danie jest gotowe gdy marchewka ugotuje się półtwardo. Można podawać z ryżem ugotowanym z odrobiną kurkumy.