Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to typowe danie jednogarnkowe,świetne na lunch do pracy :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
1.Dynię obieramy ze skóry,wyjmujemy miąższ i pestki. Kroimy w kostkę 2.Wszystkie pozostałe warzywa kroimy na kawałki,czyli pieczarki i cebulę. 3.Pierś z kurczaka kroimy albo na paseczki albo na kawałki jak kto lubi. 4.W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i wkładamy mięso i smażymy ok.2-3 minut. 5.Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do mięsa w odstępach kilku minut. 6.Na początku dodajemy cebulę po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek,potem dynię,pieczarki na końcu fasolę i pomidory. 7.Całość mieszamy,przykrywamy i dusimy.
W czasie duszenia mieszamy nasz gulasz żeby się nie przypalił. Dusimy ok.30-35 min. Na 5 min.przed końcem dodajemy przyprawy : sól,pieprz,chili i ocet winny i na sam koniec posiekaną natkę pietruszki. Przed podaniem można udekorować świeżą bazylią. SMACZNEGO!!!!!