Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką. Mięso drobiowe szybko się gotuje i już po 30 minutach rozpada się na widelcu. Użyłam mięsa z podudzi kurczaka, bez skóry i kości, wystarczy pokroić i jest gotowe do dalszej obróbki. Gulasz podałam z kaszą jaglaną, było lekko, a jednak najedliśmy się do syta. Polecam!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45680
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45680
Składniki
Mięso kroimy w kostkę 2x2cm, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, pieczarki na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy mięso do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka, wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, oprószamy je solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy paprykę i całość smażymy kolejnych kilka minut. Warzywa przekładamy do mięsa (powinno być już prawie miękkie). Gulasz dusimy do miękkości mięsa, pod koniec doprawiamy mocniej do smaku, na końcu dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. SMACZNEGO!