Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8104
Dodano: 28.01.2016
Odsłon: 5909
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso kroimy w kostkę 2x2cm, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę do lodówki.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, pieczarki na ćwiartki.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy mięso do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka, wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, oprószamy je solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy paprykę i całość smażymy kolejnych kilka minut. Warzywa przekładamy do mięsa (powinno być już prawie miękkie). Gulasz dusimy do miękkości mięsa, pod koniec doprawiamy mocniej do smaku, na końcu dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

eluchap 03 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię takie dania0 Kto głosował? | Odpowiedz