Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką. Mięso drobiowe szybko się gotuje i już po 30 minutach rozpada się na widelcu. Użyłam mięsa z podudzi kurczaka, bez skóry i kości, wystarczy pokroić i jest gotowe do dalszej obróbki. Gulasz podałam z kaszą jaglaną, było lekko, a jednak najedliśmy się do syta. Polecam!
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 229
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1307
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 42
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 229
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1307
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 42
Składniki
Mięso kroimy w kostkę 2x2cm, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, pieczarki na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy mięso do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka, wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, oprószamy je solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy paprykę i całość smażymy kolejnych kilka minut. Warzywa przekładamy do mięsa (powinno być już prawie miękkie). Gulasz dusimy do miękkości mięsa, pod koniec doprawiamy mocniej do smaku, na końcu dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. SMACZNEGO!