Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bylo tak pyszne - wystarczylo poprobowac, ze zadnego zdjecia nie mam :-) spieszylismy sie do posiku. Pomimo tego chcialabym zachowac ten przepis, gdyz bylo to bardzo smaczne. Jesli chodzi o fotke na pewno nadrobie zaleglosci, gdyz znow mam wielka ochote na to danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9303
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1379
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9303
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1379
Składniki
Zoladki dokladnie myjemy i oczyszczamy, kroimy na cwiartki, dajemy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut i wylewamy na cedzak. Dodatkowo oplukujemy woda i dajemy do garnka ze swieza woda. Dodajemy lyzke przyprawy warzwnej z sola, pol lyzeczki pieprzu, 2 liscie laurowe, 5 ziaren ziela ang, lyzkeczke lubczyku suszonego, lyzkeczke suszu pietruszki zielonej, lyzkeczke majeranku i gotujemy przez 1 godzine. Po godzinie dodajemy pieczarki i cebule, wysmazone wczesniej na masle z dodatkiem przyprawy warzywnej, lyzeczki papryki slodkiej, pol lyzeczki kurkumy. Gotujemy przez nastepne pol godziny. Zageszczamy maka rozrobiona z woda, zdejmujemy z ognia, zabielamy slodka smietanka i dodajemy sok z polowy cytryny. Juz na talerzu doprawiamy jeszcze spora iloscia czarnego pieprzu i Maggi. Zajadamy z kroma pelnoziarnistego chleba z maselkiem. Pycha!!