Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bylo tak pyszne - wystarczylo poprobowac, ze zadnego zdjecia nie mam :-) spieszylismy sie do posiku. Pomimo tego chcialabym zachowac ten przepis, gdyz bylo to bardzo smaczne. Jesli chodzi o fotke na pewno nadrobie zaleglosci, gdyz znow mam wielka ochote na to danie.
Zoladki dokladnie myjemy i oczyszczamy, kroimy na cwiartki, dajemy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut i wylewamy na cedzak. Dodatkowo oplukujemy woda i dajemy do garnka ze swieza woda. Dodajemy lyzke przyprawy warzwnej z sola, pol lyzeczki pieprzu, 2 liscie laurowe, 5 ziaren ziela ang, lyzkeczke lubczyku suszonego, lyzkeczke suszu pietruszki zielonej, lyzkeczke majeranku i gotujemy przez 1 godzine.
Po godzinie dodajemy pieczarki i cebule, wysmazone wczesniej na masle z dodatkiem przyprawy warzywnej, lyzeczki papryki slodkiej, pol lyzeczki kurkumy.
Gotujemy przez nastepne pol godziny. Zageszczamy maka rozrobiona z woda, zdejmujemy z ognia, zabielamy slodka smietanka i dodajemy sok z polowy cytryny.
Juz na talerzu doprawiamy jeszcze spora iloscia czarnego pieprzu
i Maggi.
Zajadamy z kroma pelnoziarnistego chleba z maselkiem.
Pycha!!
Gulasz z kurczaka, przygotujemy dużo szybciej, niż z mięsa wieprzowego. Jeś...
Odsłon: 3301
Postanowiłam zrobić gulasz z piersi kurczaka i podać go z domowym makaronem....
Odsłon: 1340
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 407
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 27
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 407
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 27
Składniki
Zoladki dokladnie myjemy i oczyszczamy, kroimy na cwiartki, dajemy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut i wylewamy na cedzak. Dodatkowo oplukujemy woda i dajemy do garnka ze swieza woda. Dodajemy lyzke przyprawy warzwnej z sola, pol lyzeczki pieprzu, 2 liscie laurowe, 5 ziaren ziela ang, lyzkeczke lubczyku suszonego, lyzkeczke suszu pietruszki zielonej, lyzkeczke majeranku i gotujemy przez 1 godzine. Po godzinie dodajemy pieczarki i cebule, wysmazone wczesniej na masle z dodatkiem przyprawy warzywnej, lyzeczki papryki slodkiej, pol lyzeczki kurkumy. Gotujemy przez nastepne pol godziny. Zageszczamy maka rozrobiona z woda, zdejmujemy z ognia, zabielamy slodka smietanka i dodajemy sok z polowy cytryny. Juz na talerzu doprawiamy jeszcze spora iloscia czarnego pieprzu i Maggi. Zajadamy z kroma pelnoziarnistego chleba z maselkiem. Pycha!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 27
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 269