Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bylo tak pyszne - wystarczylo poprobowac, ze zadnego zdjecia nie mam :-) spieszylismy sie do posiku. Pomimo tego chcialabym zachowac ten przepis, gdyz bylo to bardzo smaczne. Jesli chodzi o fotke na pewno nadrobie zaleglosci, gdyz znow mam wielka ochote na to danie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4895
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4895
Składniki
Zoladki dokladnie myjemy i oczyszczamy, kroimy na cwiartki, dajemy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut i wylewamy na cedzak. Dodatkowo oplukujemy woda i dajemy do garnka ze swieza woda. Dodajemy lyzke przyprawy warzwnej z sola, pol lyzeczki pieprzu, 2 liscie laurowe, 5 ziaren ziela ang, lyzkeczke lubczyku suszonego, lyzkeczke suszu pietruszki zielonej, lyzkeczke majeranku i gotujemy przez 1 godzine. Po godzinie dodajemy pieczarki i cebule, wysmazone wczesniej na masle z dodatkiem przyprawy warzywnej, lyzeczki papryki slodkiej, pol lyzeczki kurkumy. Gotujemy przez nastepne pol godziny. Zageszczamy maka rozrobiona z woda, zdejmujemy z ognia, zabielamy slodka smietanka i dodajemy sok z polowy cytryny. Juz na talerzu doprawiamy jeszcze spora iloscia czarnego pieprzu i Maggi. Zajadamy z kroma pelnoziarnistego chleba z maselkiem. Pycha!!