Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz drobiowy z porami i pieczarkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 244
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 244
Składniki
Mięso opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, pocierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Potem grzyby pokrój w plasterki. Pory natnij, dobrze opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój na kawałeczki. Czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej masło z olejem. Na gorący tłuszcz wrzuć mięso. Mieszając, zrumień je. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż czosnek, pieczarki i pory. Do garnka ponownie włóż kawałeczki kurczaka. Całość posyp oregano i tymiankiem. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Tina