Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam zrobić gulasz z piersi kurczaka i podać go z domowym makaronem. Mój gulasz nie zawiera praktycznie tłuszczu . Dlatego wiele razy wspominałam , że wspaniałym urządzeniem jest domowy grill elektryczny , który często używam zamiast patelni .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Fileta oczyszczamy , myjemy , osuszamy . Następnie włożyłam go na grilla domowego elektrycznego. Dzięki temu mięso nie wchłonie tłuszczu . Można oczywiście zrobić to na patelni . Podgrilowane mięso kroimy w kostkę . Wkładamy je do garnka z około 1.5 l wody . Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i cebulę pokrojoną w pół plastry . Dodajemy pieprz ziarnisty,ziele angielskie oraz liście laurowe. Po około 20 minutach duszenia dodajemy cukinię pokrojoną w plastry. cukinie kroimy razem ze skórką. Dodajemy również oczyszczone i jeśli trzeba obrane pieczarki , pokrojone w kostkę . Całość dusimy do miękkości mięsa oraz warzyw . Na koniec doprawiamy solą , papryką słodką mieloną oraz przyprawą do gulaszu. Całość zaprawiamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie . Nałożony już na talerz gulasz , posypujemy tartym parmezanem .