Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowy z warzywami

Gulasz drobiowy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 323

Postanowiłam zrobić gulasz z piersi kurczaka i podać go z domowym makaronem. Mój gulasz nie zawiera praktycznie tłuszczu . Dlatego wiele razy wspominałam , że wspaniałym urządzeniem jest domowy grill elektryczny , który często używam zamiast patelni .

Składniki

  • * 1 kg fileta z piersi kurczaka * 1 średnia cebula * 4 pieczarki * 1 mała cukinia * Po pół papryki - czerwona,zielona,żółta
  • * 2 łyżki stołowe maki ziemniaczanej * Parmezan * Sól,pieprz czarny mielony,przyprawa do gulaszu- około 1 łyżka stołowa , 2 łyżk
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz drobiowy z warzywami

Przygotowanie

  1. Fileta oczyszczamy , myjemy , osuszamy . Następnie włożyłam go na grilla domowego elektrycznego.
    Dzięki temu mięso nie wchłonie tłuszczu . Można oczywiście zrobić to na patelni .
    Podgrilowane mięso kroimy w kostkę . Wkładamy je do garnka z około 1.5 l wody . Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i cebulę pokrojoną w pół plastry . Dodajemy pieprz ziarnisty,ziele angielskie oraz liście laurowe.
    Po około 20 minutach duszenia dodajemy cukinię pokrojoną w plastry. cukinie kroimy razem ze skórką.
    Dodajemy również oczyszczone i jeśli trzeba obrane pieczarki , pokrojone w kostkę .
    Całość dusimy do miękkości mięsa oraz warzyw . Na koniec doprawiamy solą , papryką słodką mieloną oraz przyprawą do gulaszu.
    Całość zaprawiamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie .
    Nałożony już na talerz gulasz , posypujemy tartym parmezanem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń