Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam zrobić gulasz z piersi kurczaka i podać go z domowym makaronem. Mój gulasz nie zawiera praktycznie tłuszczu . Dlatego wiele razy wspominałam , że wspaniałym urządzeniem jest domowy grill elektryczny , który często używam zamiast patelni .
Składniki
Fileta oczyszczamy , myjemy , osuszamy . Następnie włożyłam go na grilla domowego elektrycznego. Dzięki temu mięso nie wchłonie tłuszczu . Można oczywiście zrobić to na patelni . Podgrilowane mięso kroimy w kostkę . Wkładamy je do garnka z około 1.5 l wody . Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i cebulę pokrojoną w pół plastry . Dodajemy pieprz ziarnisty,ziele angielskie oraz liście laurowe. Po około 20 minutach duszenia dodajemy cukinię pokrojoną w plastry. cukinie kroimy razem ze skórką. Dodajemy również oczyszczone i jeśli trzeba obrane pieczarki , pokrojone w kostkę . Całość dusimy do miękkości mięsa oraz warzyw . Na koniec doprawiamy solą , papryką słodką mieloną oraz przyprawą do gulaszu. Całość zaprawiamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie . Nałożony już na talerz gulasz , posypujemy tartym parmezanem .