Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny,sycący gulasz.Można podawać np z ryżem.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425083
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425083
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Filety pokroić w kostkę i smażyć z dodatkiem cebuli i wyciśniętego przez praskę czosnku.Po ok 10 min dodać pokrojone w paski papryki i smażyć jeszcze ok 5 min.Następnie wlać 2 szklanki bulionu i nadal gotować na małym ogniu.Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę,wymieszać.Zagęścić gulasz: 1/2 szklanki zimnego bulionu rozrobić z 1-2 łyżkami mąki i wlać do gotującego się gulaszu energicznie mieszając.Poddusić jeszcze ok 5-10 min,doprawić pieprzem i solą.