Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz indyjski z imbirem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10646
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3287
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10646
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3287
Składniki
60 minut • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis dla 4 osób.
Umyte i osuszone piersi pokrój w grubszą kostkę. Przygotuj marynatę: wymieszaj imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, kurkumę, ostrą paprykę i oliwę.
Włóż do niej pokrojone piersi, przemieszaj i odstaw na minimum godzinę (jeśli masz taką możliwość, zostaw na dłużej.
Rozgrzej patelnię, wyłóż masło i podsmaż na nim kurczaka na złoto.
Rodzynki namocz i dokładnie osącz.
Śmietanę wymieszaj z cukrem i cynamonem. Zalej nią podsmażonego kurczaka i podgotuj kilka minut. Pod sam koniec dodaj odsączone rodzynki i sok z limonki. Zagotuj.
Tak przyrządzonego kurczaka podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, najlepiej jaśminowym lub basmati i listkami świeżej kolendry.Źródło: Kobieta i życie