Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz meksykański z udek kurczaka to propozycja na szybki, pożywny obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Możecie serwować go solo, z pieczywem, ryżem, kaszą, a nawet makaronem, czy ziemniakami. Świetnie smakuje również po odgrzaniu, dlatego warto przygotować od razu porcję na dwa dni.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 384
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 384
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Mięso z ud kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem a następnie obtocz w mące ziemniaczanej.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Do zarumienionej cebuli dodaj mięso. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Warzywa dorzuć na patelnię. Dodaj pomidory z puszki i czerwoną fasolę odsączoną z zalewy. Całość zalej passatą. Gulasz meksykański duś przez około 15 minut do miękkości. Na koniec dopraw słodką i słoną papryką oraz solą i pieprzem.
Gulasz meksykański z udek z kurczaka podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!