Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz meksykański z udek kurczaka to propozycja na szybki, pożywny obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Możecie serwować go solo, z pieczywem, ryżem, kaszą, a nawet makaronem, czy ziemniakami. Świetnie smakuje również po odgrzaniu, dlatego warto przygotować od razu porcję na dwa dni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 52
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 52
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
Składniki
Mięso z ud kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem a następnie obtocz w mące ziemniaczanej.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Do zarumienionej cebuli dodaj mięso. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Warzywa dorzuć na patelnię. Dodaj pomidory z puszki i czerwoną fasolę odsączoną z zalewy. Całość zalej passatą. Gulasz meksykański duś przez około 15 minut do miękkości. Na koniec dopraw słodką i słoną papryką oraz solą i pieprzem.
Gulasz meksykański z udek z kurczaka podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!