Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez użycia soli. Koniecznie chciałam połączyć mięso z kurczaka z jabłkiem i udało się. Wyszedł wspaniały dietetyczny gulasz bez użycia soli.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1879
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1879
Składniki
Dla 2 osób Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i majerankiem, przekładamy do miski. Całość zalewamy szklanką soku jabłkowego i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę. Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron. Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso. Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia. Po około 20 minutach danie jest gotowe.