Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez użycia soli. Koniecznie chciałam połączyć mięso z kurczaka z jabłkiem i udało się. Wyszedł wspaniały dietetyczny gulasz bez użycia soli.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5390
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29737
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19389
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1036
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5390
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29737
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19389
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1036
Składniki
Dla 2 osób Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i majerankiem, przekładamy do miski. Całość zalewamy szklanką soku jabłkowego i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę. Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron. Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso. Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia. Po około 20 minutach danie jest gotowe.