Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz miodowy z boczkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 213
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 213
Składniki
Cebule i czosnek pokrój, dodaj po pół szklanki oleju i sosu chili, połowę miodu, łyżeczkę soli i musztardę, zmiksuj.
Mięso pokrój w kostkę, polej marynatą, wstaw do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzej w brytfannie, włóż mięso z marynatą, podduś. Dodaj wywar, resztę sosu chili i miodu, wymieszaj. Duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 35 minut.
Śmietanę i 2 chochle sosu wymieszaj. Wlej do gulaszu, zagotuj. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,70 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie