Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz po myśliwsku z dodatkiem leśnych grzybów. Niezwykle sycący. Świetnie komponuje się z kaszą lub plackami ziemniaczanymi. Do tego obowiązkowo ogórek kiszony i kleks kwaśniej śmietany.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Suszone grzyby namaczamy.
Mięso kroimy w równą kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również drobno szatkujemy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Podsmażamy cebulę, następnie dorzucamy mięso i obsmażamy je z każdej strony po 2-3 minuty. Składniki doprawiamy solą i pieprzem.
Do mięsa z cebulą dodajemy namoczone grzyby. Całość zalewamy wodą z namoczonych grzybów. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gulasz dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około godzinę.
Na patelni robimy zasmażkę z masła i mąki. Gotową zasmażkę dodajemy do gulaszu.
Gulasz myśliwski dekorujmy natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub plackami ziemniaczanymi.