Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz po myśliwsku z dodatkiem leśnych grzybów. Niezwykle sycący. Świetnie komponuje się z kaszą lub plackami ziemniaczanymi. Do tego obowiązkowo ogórek kiszony i kleks kwaśniej śmietany.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 698
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
Suszone grzyby namaczamy.
Mięso kroimy w równą kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również drobno szatkujemy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Podsmażamy cebulę, następnie dorzucamy mięso i obsmażamy je z każdej strony po 2-3 minuty. Składniki doprawiamy solą i pieprzem.
Do mięsa z cebulą dodajemy namoczone grzyby. Całość zalewamy wodą z namoczonych grzybów. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gulasz dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około godzinę.
Na patelni robimy zasmażkę z masła i mąki. Gotową zasmażkę dodajemy do gulaszu.
Gulasz myśliwski dekorujmy natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub plackami ziemniaczanymi.