Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz po myśliwsku z dodatkiem leśnych grzybów. Niezwykle sycący. Świetnie komponuje się z kaszą lub plackami ziemniaczanymi. Do tego obowiązkowo ogórek kiszony i kleks kwaśniej śmietany.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Suszone grzyby namaczamy.
Mięso kroimy w równą kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również drobno szatkujemy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Podsmażamy cebulę, następnie dorzucamy mięso i obsmażamy je z każdej strony po 2-3 minuty. Składniki doprawiamy solą i pieprzem.
Do mięsa z cebulą dodajemy namoczone grzyby. Całość zalewamy wodą z namoczonych grzybów. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gulasz dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około godzinę.
Na patelni robimy zasmażkę z masła i mąki. Gotową zasmażkę dodajemy do gulaszu.
Gulasz myśliwski dekorujmy natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub plackami ziemniaczanymi.