Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na tej patelni. Polecam.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5326
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8598
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17495
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5326
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8598
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17495
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 620
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Na głęboką patelnię wylać dwie albo trzy łyżki oleju rzepakowego. Dodać mięso i smażyć na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Kolejno dodawać na patelnię. Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Następnie pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę. Pokrojone na centymetrowe kawałki łodygi selera naciowego. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać 1-1,5 szklanki gorącej wody i dusić warzywa na wolnym ogniu ok 15 min. Na koniec dodać jeszcze pokrojoną w kostkę cukinię i dusić jeszcze 10 min. Dodać zioła, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dla zagęszczenia potrawy dodać dwie łyżki kaszy manny. Udekorować oregano. Gulasz można podać z ziemniakami, makaronem albo świeżym chlebem. Smacznego.