Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na tej patelni. Polecam.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 555
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1529
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 555
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 428
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1529
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Na głęboką patelnię wylać dwie albo trzy łyżki oleju rzepakowego. Dodać mięso i smażyć na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Kolejno dodawać na patelnię. Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Następnie pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę. Pokrojone na centymetrowe kawałki łodygi selera naciowego. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać 1-1,5 szklanki gorącej wody i dusić warzywa na wolnym ogniu ok 15 min. Na koniec dodać jeszcze pokrojoną w kostkę cukinię i dusić jeszcze 10 min. Dodać zioła, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dla zagęszczenia potrawy dodać dwie łyżki kaszy manny. Udekorować oregano. Gulasz można podać z ziemniakami, makaronem albo świeżym chlebem. Smacznego.