Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma ochotę na pyszny gulasz w sosie z pieczarkami, do tego kopytka lub kluski śląskie, surówka. Pyszny Obiadek.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 659
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 659
Składniki
1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone mięso w kostkę, doprawiamy przyprawą.
3. Na drugiej patelni najlepiej typu WOK, prużymy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Grzyby łączymy z mięsem.
5. Do naczynia wlewamy koncentrat pomidorowy i mieszamy z mąką oraz śmietaną. 6. Hartując wlewamy do sosu, który powstała z prużenia mięsa.
7. Gulasz gotowy. 8. Smacznego