Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz pieczarkowy

Gulasz pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4964

Dodano:

Odsłon: 760

Kto ma ochotę na pyszny gulasz w sosie z pieczarkami, do tego kopytka lub kluski śląskie, surówka. Pyszny Obiadek.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa Gulasz
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Koncentrat pomidorowy 200 ml
  • Mała śmietana 36%
  • 3 łyżeczki maki pszennej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Do cebuli dodajemy pokrojone mięso w kostkę, doprawiamy przyprawą.

  2. 3. Na drugiej patelni najlepiej typu WOK, prużymy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Grzyby łączymy z mięsem.

  4. 5. Do naczynia wlewamy koncentrat pomidorowy i mieszamy z mąką oraz śmietaną.

    6. Hartując wlewamy do sosu, który powstała z prużenia mięsa.

  5. 7. Gulasz gotowy.
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń