Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz pieczony"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3823
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 278
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3823
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 278
Składniki
Cebulę drobno posiekaj, czosnek potnij w plasterki. Wołowinę oczyść i pokrój kostkę.
Ułóż warzywa na dnie brytfanny. Na nich rozłóż mięso. Całość dopraw solą i pieprzem oraz oprósz mąką.
Smalec roztop na patelni. Wystudź i wymieszaj z musztardą oraz odrobiną bulionu. Polej mieszanką zawartość naczynia.
Brytfannę przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Następnie dorzuć mrożonkę i piecz całość jeszcze ok. 10-15 minut.
Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki, zagęść go kawałkami czerstwego pieczywa i wymieszaj.Źródło: Telemax