Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz pieczony"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Składniki
Cebulę drobno posiekaj, czosnek potnij w plasterki. Wołowinę oczyść i pokrój kostkę.
Ułóż warzywa na dnie brytfanny. Na nich rozłóż mięso. Całość dopraw solą i pieprzem oraz oprósz mąką.
Smalec roztop na patelni. Wystudź i wymieszaj z musztardą oraz odrobiną bulionu. Polej mieszanką zawartość naczynia.
Brytfannę przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Następnie dorzuć mrożonkę i piecz całość jeszcze ok. 10-15 minut.
Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki, zagęść go kawałkami czerstwego pieczywa i wymieszaj.Źródło: Telemax