Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z łopatki wieprzowej idealny do placków ziemniaczanych
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34926
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34926
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
W garnku z grubym dnem szklimy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przyprawy-wędzoną słodką paprykę, sól i pieprz. Mieszamy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso i smażymy do zarumienienia. Wlewamy wodę do wysokości mięsa. Dusimy pod przykryciem około 60 minut. Na 10 minut przed upływem 60 minut dodajemy przecier oraz pokrojona w kostkę czerwona paprykę. Dusimy kolejne 10-15 minut aż papryka zmięknie i sos zgęstnieje. Jeśli sos jest za rzadki możemy dodać łyżkę mąki, wcześniej wymieszanej z odrobiną sosu. Podajemy z plackami ziemniaczanymi lub kaszą gryczaną z kleksem gęstej kwaśnej śmietany. Smacznego