Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z łopatki wieprzowej idealny do placków ziemniaczanych
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1556
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18373
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 589
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1556
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18373
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 589
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Składniki
W garnku z grubym dnem szklimy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przyprawy-wędzoną słodką paprykę, sól i pieprz. Mieszamy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso i smażymy do zarumienienia. Wlewamy wodę do wysokości mięsa. Dusimy pod przykryciem około 60 minut. Na 10 minut przed upływem 60 minut dodajemy przecier oraz pokrojona w kostkę czerwona paprykę. Dusimy kolejne 10-15 minut aż papryka zmięknie i sos zgęstnieje. Jeśli sos jest za rzadki możemy dodać łyżkę mąki, wcześniej wymieszanej z odrobiną sosu. Podajemy z plackami ziemniaczanymi lub kaszą gryczaną z kleksem gęstej kwaśnej śmietany. Smacznego