Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz pod ciastem"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Składniki
Cebule, czosnek i boczek pokrój w kostkę, przesmaż w garnku na oleju. Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Przełóż do garnka z cebulą. Dodaj przyprawy.
Musztardę i przecier pomidorowy wymieszaj ze 100 ml wody, wlej do mięsa razem z wywarem. Duś 40 min.
Kiełbasę i papryki pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, gotuj 20 min. Przypraw. Ewentualnie zagęść mąką, wymieszaną z wodą. Gulaszem napełnij formę, przykryj ciastem francuskim, ponakłuwaj. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Zapiecz na złoto w 200°C.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie