Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz pomidorowy z pieczarkami"
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 325
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 325
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój w średnią kostkę tej samej wielkości. Cebule obierz, pokrój w kostkę.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki i paprykę, podsmaż. Koncentrat pomidorowy i keczup wymieszaj z ok. pół szklanki wody, zalej mięso, zamieszaj. Posyp przyprawami.
Duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 60 minut. Na końcu dodaj mąkę rozmieszane z niewielką ilością wody (żeby zagęścić sos). Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie