Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 993
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 993
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Filety opłukałem zimną wodą ,osuszyłem ,skropiłem sokiem z cytryny. Wstawiłem do lodówki. Cebulę obrałem ,drobno posiekałem. Paprykę oczyściłem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki pokroiłem ,pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę zeszkliłem na oliwie ,dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek ,paprykę i ziemniaki. Lekko poddusiłem. Dodałem koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Podlałem winem oraz warzywnym bulionem ,gotowałem pod przykryciem (na małym ogniu ) 20 min. Warzywa zblendowałem i zabieliłem śmietaną. Rybę oprószyłem solą i pieprzem ,pokroiłem na kawałki i dodałem do sosu. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Serwowałem z posiekanym koperkiem.