Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz rybny

gulasz rybny

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 103

szybkie i łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe

Składniki

  • świeży filet z ryby (u mnie łosoś i dorsz, pół na pół) - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • papryka czerwona - 2 szt
  • pomidory krojone - 1 duża puszka 500 g
  • czosnek - 3-4 ząbki
  • papryka wędzona w proszku - 2 łyżeczki
  • liść laurowy - 2-3
  • ziele angielskie - kilka kulek
  • papryczka chili - 1 mała
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
gulasz rybny

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę. Chwilę przesmażyć.

  2. Paprykę pokroić w paski, dodać do cebuli. Posolić, popieprzyć, dodać wędzoną paprykę, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem około 10 minut . Po tym czasie dodać pomidory, dusić kolejne 5 minut.

  3. Filety rybne pokroić na kawałki. Gdy papryka jest miękka (ale nie rozpada się), wrzucić do garnka pokrojoną rybę. Gotować jeszcze 2-3 minuty.

  4. Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń