Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5734
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5734
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę. Chwilę przesmażyć.
Paprykę pokroić w paski, dodać do cebuli. Posolić, popieprzyć, dodać wędzoną paprykę, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem około 10 minut . Po tym czasie dodać pomidory, dusić kolejne 5 minut.
Filety rybne pokroić na kawałki. Gdy papryka jest miękka (ale nie rozpada się), wrzucić do garnka pokrojoną rybę. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.