Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4134
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1121
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 583
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4134
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1121
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 583
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę. Chwilę przesmażyć.
Paprykę pokroić w paski, dodać do cebuli. Posolić, popieprzyć, dodać wędzoną paprykę, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem około 10 minut . Po tym czasie dodać pomidory, dusić kolejne 5 minut.
Filety rybne pokroić na kawałki. Gdy papryka jest miękka (ale nie rozpada się), wrzucić do garnka pokrojoną rybę. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.